All posts filed under upcycle

upcycle overhemd

Overhemd hergebruiken.

Oude overhemden: nooit weggooien. Natuurlijk kan je ze gebruiken als klus- of kunstenaarsbloes. Maar upcyclen is  het devies. Internet staat vol met leuke ideetjes. Zelf maakte ik een kussenhoes van een overhemd en ook een klein tasje. Kleine tasjes zijn zó handig. Ik stop er mijn lunch in als ik naar mijn werk ga, dan ligt het niet los in de grote tas. En op vakantie zit er mijn Moleskine notitieboekje in (natuurlijk de zwarte) en wat kleurpotloden, een schaartje en fotolijm voor mijn vakantiedagboek. Leuke ideetjes zijn welkom!

Verder vond ik op internet deze leuk upcycle ideetjes:

rokje
van madamezsaza: klik op foto voor de link
van liebste schwester; klik op foto voor link
diy kussen uit overhemd
van de tweakfabiek; klik op foto voor link

 

 

 

 

 

“we love cactus”

mijnheer cactus
Brabants dagblad

In de krant las ik dat cactussen helemaal in zijn! Mijn vader had vroeger een paar mooie exemplaren die ik, nadat hij overleden was, een tijd in huis heb gehad. Maar uiteindelijk heb ik ze lang geleden weggedaan. Met kleine kinderen vond ik het niet zo geweldig al die stekeltjes. Liever een konijntje dan een cactus knuffelen….

Maar wat dacht je ervan om zelf een cactus te maken. Met deze hitte drinken we veel, dus veel plastic flesjes. Uiteindelijk is het de bedoeling dat we minder plastic produceren maar wist je dat je er ook kunst van kan maken? Veronika Richterova maakt fantstische kunstwerken. Toch maar weer een keer naar het tuincentrum om een een onderhoudsarme cactus aan te schaffen.

 

“mijn bonsai gaat mee op vakantie”

Ooit ontmoette ik oudere dame, die haar plant mee nam op vakantie.

Ze vertrouwde haar geliefde bonsai aan niemand toe. Helemaal mee naar Zuid Frankrijk. Ik begreep het wel, in die tijd kweekte ik ook bonsai’s en na mijn vakantie waren er altijd een paar slecht aan toe. Al lang geleden ben ik gestopt met het kweken van bonsai’s. Inmiddels zijn het grote bomen geworden in mijn tuin. De verzorging  kostte te veel tijd en aandacht. Maar nu kwam ik op het blog van designsponge deze upcycle versie tegen, leuk om te proberen toch? Je planten hoeven niet mee in de kofferbak. Alleen lijkt me het handiger om een plastic binnenflesje te nemen, gemakkelijker om te snijden. En later, bij de bouwmarkt, kwam ik een kant en klare versie tegen. Die heb ik voor mijn dochter gekocht, die heeft op dit moment geen tijd om met een gietertje rond te lopen… aqua4weeks

DSC01662