All posts filed under Diy

upcycle overhemd

Overhemd hergebruiken.

Oude overhemden: nooit weggooien. Natuurlijk kan je ze gebruiken als klus- of kunstenaarsbloes. Maar upcyclen is  het devies. Internet staat vol met leuke ideetjes. Zelf maakte ik een kussenhoes van een overhemd en ook een klein tasje. Kleine tasjes zijn zó handig. Ik stop er mijn lunch in als ik naar mijn werk ga, dan ligt het niet los in de grote tas. En op vakantie zit er mijn Moleskine notitieboekje in (natuurlijk de zwarte) en wat kleurpotloden, een schaartje en fotolijm voor mijn vakantiedagboek. Leuke ideetjes zijn welkom!

Verder vond ik op internet deze leuk upcycle ideetjes:

rokje
van madamezsaza: klik op foto voor de link
van liebste schwester; klik op foto voor link
diy kussen uit overhemd
van de tweakfabiek; klik op foto voor link

 

 

 

 

 

Maak een “Picasso” hond!

Wil je ook een Picassohond maken? Echt iedereen kan het. Deze tekenlessen zijn eigenlijk bedoeld voor kinderen maar ze zijn zo leuk!!! om te  volgen ook voor volwassen kinderen. Ga naar Carla Sonheim en volg haar gratis lessen. Honden zijn onze beste vrienden toch? Die van mij is al 12,5 jaar mijn beste vriendinnetje.  Ik deel lief en leed met haar. Een knuffel heeft ook die functie. Dus waarom niet een hond maken met de naaimachine als je niet van tekenen houdt. Dit is een leuk exemplaar waar ik helemaal van ga glimlachen, gemaakt door Carlijn.

Heb je geen tijd dan adviseer ik kabouter eigenwijs, de leukste knuffels zijn hier te koop!geweldige activiteitenknuffel `t`es fou louloup`

Bijen blij met nieuw hotel..

Tegeltuintjes                                                                                                                                                        Helaas verschijnen er hoe langer hoe meer tegeltuintjes in mijn straat. Zo jammer! Ik herinner me nog de staat waar ik vroeger woonde. Auto’s ontsierden het straatbeeld nog niet (ja het is lang geleden-ik weet het). In plaats daarvan waren er keurige voor- en zijtuintjes met rozen, lavendel en hortensia’s. Niet dat ik terug wil naar die tijd hoor…maar wel naar die tuintjes! Door het verdwijnen  van de bloemen verdwijnen de bijen, logisch toch.

Red de bijen                                                                                                                                     Hoogste tijd dus om de bijen te redden. Zelf heb ik een tuin vol bloemen, ja ook een voortuin. Weliswaar heb ik niet altijd genoeg tijd om alles keurig bij te houden, zoals mijn buurman, maar het ziet er wel fleurig uit. Dus red de aarde en lees hoe je een bijenhotel maakt en wat je nog meer kunt doen voor het milieu! Mijn creatie maakte ik stap voorstap.

DSC01965Mijn kastje kocht ik bij big bazaar. Verder heb je takjes een snoeischaar en wat houtlijm nodig.  En natuurlijk kan je ander gedroogd tuinmateriaal toevoegen!

 

“we love cactus, we make cactus”

Eerder schreef ik over cactussen. Laat ik nu een week later een fantastische zelfmaak-cactus tegenkomen op het blog van grastussenjetenen:

Cactus27
Zie link boven voor de beschrijving

Ik ben wat meer zelfmaakcactussen gaan opzoeken. Hieronder volgt een kleine selectie/klik op de foto voor de link:

om op te eten: gemaakt door Byrenske

En deze met bolletjes is gezien mijn bolletjevoorkeur natuurlijk ook een must! Ik ga proberen wat meer uurtjes in mijn dag te krijgen, ik heb altijd tijd te kort. Maar dit zijn leuke cadeautjes! Misschien een suggestie voor als ik jarig ben?

gemaakt door lamparita

“we love cactus”

mijnheer cactus
Brabants dagblad

In de krant las ik dat cactussen helemaal in zijn! Mijn vader had vroeger een paar mooie exemplaren die ik, nadat hij overleden was, een tijd in huis heb gehad. Maar uiteindelijk heb ik ze lang geleden weggedaan. Met kleine kinderen vond ik het niet zo geweldig al die stekeltjes. Liever een konijntje dan een cactus knuffelen….

Maar wat dacht je ervan om zelf een cactus te maken. Met deze hitte drinken we veel, dus veel plastic flesjes. Uiteindelijk is het de bedoeling dat we minder plastic produceren maar wist je dat je er ook kunst van kan maken? Veronika Richterova maakt fantstische kunstwerken. Toch maar weer een keer naar het tuincentrum om een een onderhoudsarme cactus aan te schaffen.

 

Blij dat ik (weer) brei

Blij dat ik brei, nee niet het bekende blog van Jeanet van maar gewoon de titel van mijn post.

DSC01567Met daarbij  een eigen patroon. Vroeger heb ik veel gebreid, allerhande ingewikkelde patronen, ik draaide er mijn hand niet voor om. Nu vind ik het heerlijk om gewoon een beetje te freewheelen. Alhoewel bij dit patroon moet je toch nog opletten. Ik gebruikte Katia Jaipur op naald vier. Gewoon de breedte nemen die je wil en drie kantsteken recht over de hele sjaal. Wel beginnen en afsluiten met vier naalden recht. Ik gebruikte de bovenste steek

 

“mijn bonsai gaat mee op vakantie”

Ooit ontmoette ik oudere dame, die haar plant mee nam op vakantie.

Ze vertrouwde haar geliefde bonsai aan niemand toe. Helemaal mee naar Zuid Frankrijk. Ik begreep het wel, in die tijd kweekte ik ook bonsai’s en na mijn vakantie waren er altijd een paar slecht aan toe. Al lang geleden ben ik gestopt met het kweken van bonsai’s. Inmiddels zijn het grote bomen geworden in mijn tuin. De verzorging  kostte te veel tijd en aandacht. Maar nu kwam ik op het blog van designsponge deze upcycle versie tegen, leuk om te proberen toch? Je planten hoeven niet mee in de kofferbak. Alleen lijkt me het handiger om een plastic binnenflesje te nemen, gemakkelijker om te snijden. En later, bij de bouwmarkt, kwam ik een kant en klare versie tegen. Die heb ik voor mijn dochter gekocht, die heeft op dit moment geen tijd om met een gietertje rond te lopen… aqua4weeks

DSC01662