All posts filed under Featured

Blij dat ik (weer) brei

Blij dat ik brei, nee niet het bekende blog van Jeanet van maar gewoon de titel van mijn post.

DSC01567Met daarbij  een eigen patroon. Vroeger heb ik veel gebreid, allerhande ingewikkelde patronen, ik draaide er mijn hand niet voor om. Nu vind ik het heerlijk om gewoon een beetje te freewheelen. Alhoewel bij dit patroon moet je toch nog opletten. Ik gebruikte Katia Jaipur op naald vier. Gewoon de breedte nemen die je wil en drie kantsteken recht over de hele sjaal. Wel beginnen en afsluiten met vier naalden recht. Ik gebruikte de bovenste steek

 

“mijn bonsai gaat mee op vakantie”

Ooit ontmoette ik oudere dame, die haar plant mee nam op vakantie.

Ze vertrouwde haar geliefde bonsai aan niemand toe. Helemaal mee naar Zuid Frankrijk. Ik begreep het wel, in die tijd kweekte ik ook bonsai’s en na mijn vakantie waren er altijd een paar slecht aan toe. Al lang geleden ben ik gestopt met het kweken van bonsai’s. Inmiddels zijn het grote bomen geworden in mijn tuin. De verzorging  kostte te veel tijd en aandacht. Maar nu kwam ik op het blog van designsponge deze upcycle versie tegen, leuk om te proberen toch? Je planten hoeven niet mee in de kofferbak. Alleen lijkt me het handiger om een plastic binnenflesje te nemen, gemakkelijker om te snijden. En later, bij de bouwmarkt, kwam ik een kant en klare versie tegen. Die heb ik voor mijn dochter gekocht, die heeft op dit moment geen tijd om met een gietertje rond te lopen… aqua4weeks

DSC01662

 

 

De Bolletjestrui

Het is wielerseizoen is weer begonnen en dit jaar start de Tour de France zowaar in Nederland. Nu ben ik gek op stippen en de bolletjestrui zou de enige trui zijn die ik in bezit wil hebben, zo vrolijk. Maar misschien past het niet meer zo goed bij mijn leeftijd.. alhoewel ik dames die met lef iets a parts dragen wel kan waarderen. Ik ben dus op zoek gegaan naar mijn eigen bolletjestrui en heb er zowaar een gevonden bij de Bijenkorf. Natuurlijk heb ik nog meer bolletjes, wat te denken van mijn bolletjestasje?  Supergemakkelijk en ook te gebruiken als klein toilettasje voor een weekendje weg. Ik kende het merk niet maar ben helemaal fan geworden van:  Cath Kidston. En natuurlijk kon ik de sokken van mijn  hofleverancier de Hema ook niet laten liggen toch? Hebben jullie ook een voorkeur  voor een bepaald patroon, sterretjes, ruitjes of streepjes?

Drakenbloed

Drakenbloed:

  

Door de fantastische en  gezonde kookkunsten mijn dochter raak ik helemaal geïnspireerd. Gisteren heb ik weer een smoothie gemaakt van bietensap, mango en spinazie. Als je niet van bietjes houdt voeg dan maar een klein beetje bietensap voor de kleur. Wist je dat 100 gram spinazie net zo veel calcium bevat als een glas melk.

Dit is een perfect drankje voor zombies en natuurlijk voor Halloween. Mijn dochter is niet ziek geworden van dit drankje maar wel veranderd in een zombie.

Wil je ook als een zombie uitzien met Halloween? Benader dan Azara Beauty voor deze look!

IMG_20141011_141340
Azara Beauty: THE ZOMBIE ATTACK