All posts filed under Daily life

Froozen avocado

Food and healthblogs, allemaal prijzen ze de avocado aan vanwege de vitamines die er in zitten. Daarbij zouden ze het cholesterol verlagen en de darmwerking bevorderen. En ben je benieuwd naar welk lichaamsdeel ze genoemd zijn? De teelbal, zoals te lezen valt op de site van groenten en fruit .

Soms zijn ze in de aanbieding en natuurlijk wil je dan wat meer kopen. Wist je dat je ze kan invriezen. Niet in zijn totaal, dat wordt niet lekker, ik heb het zelf uitgeprobeerd. Maar in stukjes gesneden en besprenkeld met wat citroen- of limoensap: perfect! Neem er niet meer uit dan je nodig hebt en puur op de boterham met wat peper en zout vind ik het verrukkelijk.

Avocadoplant:

En uit de pit is deze plant gegroeid. Ik heb de pit in het voorjaar geplant en zie hier het resultaat, ze schijnen 2,5 meter hoog te kunnen worden en in de vrije natuur nog groter….

avocadoplant

 

 

48 jaar vriendschap

Dierendag 

Het is weer 4 oktober, een prachtige herfstzon en de bomen nog steeds in het blad. Al vanaf 1927 wordt dierendag gevierd. Op dit moment bestaat mijn dierentuin uit kippen, vogels in de natuur,  vissen en een bruine kikker. Maar deze collage is een eerbetoon  aan mijn honden: éen Duitse Herder, een Briard, een Chow die helaas overfokt was en twee Samojeden, de lachende honden. Carla Sonheim gaf mij het idee van een doglist!doglist