Bijen blij met nieuw hotel..

Leave a comment

Tegeltuintjes                                                                                                                                                        Helaas verschijnen er hoe langer hoe meer tegeltuintjes in mijn straat. Zo jammer! Ik herinner me nog de staat waar ik vroeger woonde. Auto’s ontsierden het straatbeeld nog niet (ja het is lang geleden-ik weet het). In plaats daarvan waren er keurige voor- en zijtuintjes met rozen, lavendel en hortensia’s. Niet dat ik terug wil naar die tijd hoor…maar wel naar die tuintjes! Door het verdwijnen  van de bloemen verdwijnen de bijen, logisch toch.

Red de bijen                                                                                                                                     Hoogste tijd dus om de bijen te redden. Zelf heb ik een tuin vol bloemen, ja ook een voortuin. Weliswaar heb ik niet altijd genoeg tijd om alles keurig bij te houden, zoals mijn buurman, maar het ziet er wel fleurig uit. Dus red de aarde en lees hoe je een bijenhotel maakt en wat je nog meer kunt doen voor het milieu! Mijn creatie maakte ik stap voorstap.

DSC01965Mijn kastje kocht ik bij big bazaar. Verder heb je takjes een snoeischaar en wat houtlijm nodig.  En natuurlijk kan je ander gedroogd tuinmateriaal toevoegen!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *